A Moodle egy nyílt forráskódú, ingyenes eLearning keretrendszer - gyakran képzésmenedzsment rendszerként (LMS - Learning Management System) hivatkoznak rá. A rendszer kiválóan alkalmas online kurzusok létrehozására és menedzselésére, webes környezetben zajló képzések lebonyolítására. 

A Moodle egységes rendszerként összefogja, kezeli és naplózza az elektronikus alapú oktatás, az e-learning elemeit és szereplőit, azok között a megfelelő kapcsolódásokat létrehozza, illetve a megfelelő szolgáltatásokkal lehetővé tegye az e-learning alapú oktatás hatékonyságát.

Ha a fizetési kimutatások nem jelennek meg a bejelentkezést követően, a portál nyelvének beállítása megoldás lehet a probléma elhárítására. A nyelv beállítása a profilban mentésre kerül, és más gépen is érvényes. Az alábbi képek alapján állíthatja be az Alkalmazotti portál (ESS) nyelvét:

 

Bejelentkezés után:

Elfelejtett jelszó esetén a belépés a https://ess.iedu.sk/irj/portal alkalmazotti portálra (Zamestnanecký portál UJS) csak új jelszó igéylése (az ISZK ticket rendszerén keresztül) után lehetséges. Az alábbi pár lépésben leírjuk, hogy az újonnan kapott ideiglenes jelszava segítségével hogyan lehetséges újra igénybe venni az ESS portál szolgáltatásait.

Az Office 365 a Microsoft által üzemeltetett felhő alapú, üzleti hatékonyságot növelő szolgáltatás. Középpontjában a népszerű Office programcsomag (Word, Excel, PowerPoint…) áll.

A Microsoft Office 365 Oktatási verziójának A3 változata elérhető az egyetem minden munkaviszonnyal rendelkező oktatója, és minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója számára, egészen a munkaviszony, vagy hallgatói jogviszony megszűnéséig.

Egyetemünkön használatba kerül a MATLAB Campus-WideSuite (CWS) licensz verziója. Ez a licensz minden alkalmazottat és diákot feljogosít a MATLAB teljes csomagjának használatára az egyetemi e-mail-címmel való regisztráció után a https://www.mathworks.com/mwaccount/ oldalon. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy diákok esetében Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A Selye János Egyetem felhasználói számára létrehozott eduroam kapcsolódási lehetőség az alábbiakban leírtak alapján vehető igénybe minden, a Selye János Egyetemmel jogviszonyban álló felhasználó számára. A kapcsolódás feltétele, az egyetemi e-mail fiók megléte, amely a @ujs.sk illetve a @student.ujs.sk domainben lett kialakítva.

A regisztráció menete:

Útmutató: hogyan viszonyuljunk a kéretlen/adathalász postához?

Fontos tudnunk, hogy rengeteg kéretlen elektronikus üzenet kerint az interneten. Ezek jó esetben csak reklámok, rosszabb esetban viszont az a lehet a céljuk, hogy adatokat gyűjtsenek rólunk, illetve kicsalják az együttműködésünket ahhoz, hogy mindenféle káros szoftvereket futtassanak a gépünkön. Ily módon pedig biztonsági kockázatot jelentenek.

Néhány szó a központi SafeQ nyomtatási rendszer működéséről. Rövid összegzés:

  1. első lépés: a nyomtatási feladat elküldése (a felhasználói számítógépről történő elküldés)
  2. második lépés: a nyomtatási feladat végrehajtása (nyomtatás)

Az egyetemi mailrendszer mobil eszközről is használható, de ez a szolgáltatás regisztráció-köteles.
Kérjük, amennyiben mobil eszközön is használni kívánja az egyetemi mailrendszert, szíveskedjék ezt jelezni ticket formájában a support.ujs.sk oldalon a E-mail / POP3/IMAP/SMTP hozzáférés kategóriában.

 

Az oldal funkcionalitásának eléréséhez szükséges belépni az egyetemi azonosítókkal.