| Ponuka štúdia na Reformovanej teologickej fakulte UJS |
|
|
|
| Napísal Administrator |
|
Naši absolventi po ukončení päťročného magisterského štúdia (Mgr.) sa môžu prihlásiť do služieb Reformovanej kresťanskej cirkvi na Slovensku, alebo inej reformovanej cirkvi v zahraničí a vykonávať duchovenskú alebo inú cirkevnú službu, alebo – majúc univerzitné vzdelanie - uplatniť sa v inej sfére spoločnosti. Absolventi majú možnosť prihlásiť sa na doktorandské štúdium a získať titul „PhD.“. Naša fakulta sa participuje na viacerých medzinárodných programoch a je členom rôznych zoskupení, ako napr. „Zväzu holandských, stredoeurópskych a východoeurópskych teologických fakúlt“, „Zoskupenia stredoeurópskych a východoeurópskych teologických fakúlt“ (SOMEF), „Coetus Theologorum“, v ktorom sú zastúpené všetky reformované teologické fakulty z Rumunska, Maďarska a Slovenska. Zoznam študijných programov ponúkaných na Reformovanej teologickej fakulte
........................................................................................... Názory našich študentov...
Balázs Csillag
I. ročník magisterského štúdia Reformovaná teologická fakulta
Vždy som chcel študovať teológiu, a Univerzita J. Selyeho sa nachádzala najbližšie k môjmu trvalému bydlisku. Štúdium v zahraničí by bolo oveľa zložitejší, najmä čo sa týka cestovania. Pozitívum tejto vysokej školy vnímam vyučovanie v maďarskom jazyku. Medzi študentmi je veľká zhoda, výskyt predsudkov je zriedkavý. Keby som sa mal rozhodnúť znova, zvolil by som túto inštitúciu. Dôvodom je to, že keby som vybral inú školu, prišiel by som o mnoho zážitkov, ktoré som doteraz zažil. |
| Posledná zmena dňa: Nedeľa, 13 December 2009 14:32 |