Hlavné menu UJS

Týždeň vedy a techniky na UJS

Veda a technika je neoddeliteľnou súčasťou života každého občana a jej správne nasmerovanie podmieňuje ďalší rozvoj nášho užšieho regionu. Univerzita J. Selyeho má silný vedecký potenciál, ktorý musí využiť a ktorý je schopný obohatiť ajmaďarskú komunitu žijúcu na Slovensku.

Týždeň vedy a techniky sa  na UJS niesol v znamení rôznych zaujímavých podujatí pre študentov a odbornú, širokú verejnosť, ktorá na Ekonomickej fakulte mala možnosť nahliadnuť do aktuálnych výziev informatiky, robotiky a on-line marketingového sveta, vidieť využitie drónov v praxi  a vypočuť si aj reálny príbeh úspechu firmy v medzinárodnom priestore.

Kálmán Petőcz, bývalý veľvyslanec Slovenskej republiky pri OSN sa stretol s neobyčajne početným obecenstvom. Vo svojej prednáške hovoril o otázkach pluralizmu a multikulturalizmu v stredovýchodnej Európe 21. storočia. 

Na Reformovanej teologickej fakulte sa konal "Pamätný deň 500. výročia Reformácie", kde si študenti mohli vypočuť hudobný koncert, a prednášku o päť storočí maďarskej reformácie.

Na Pedagogickej fakulte venovali tematický deň pamäti maďarského básnika Jánosa Aranya. Dvojdňové medzinárodné vedecké sympózium o inkluzívnej škole a o inkluzívnej spoločnosti sa konalo tiež na pôde fakulty. Cieľom bolo zvyšovanie informovanosti verejnosti o právach a postavení príslušníkov národnostných menšín s cieľom odbúravania predsudkov a stereotypov.

S týždňom vedy a techniky Univerzita J. Selyeho poukázala aj na to, že vysokoškolskí učitelia našej univerzity sú schopní zaujímavým a jednoduchým spôsobom prezentovať svoju prácu a výsledky svojho výskumu.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem