| Felvételi tájékoztató 2010/11 |
|
|
|
| Írta: Administrator |
|
Kedves leendő hallgatónk!
A komáromi Selye János Egyetem online felvételi tájékoztatóját olvasod. Örülünk, hogy ide klikkeltél, mert ez azt jelenti, érdeklődsz képzéseink iránt. Szeretnénk már most minél több hasznos információt átadni intézményünkről, hogy valóban úgy érezd, helyesen döntöttél. 2004. évi alapításával a komáromi Selye János Egyetem Szlovákia legfiatalabb felsőoktatási intézménye. Létrehozásával a hazai magyar kisebbség régi álma teljesült, hogy önálló felsőoktatási intézményben biztosítson magas színvonalú képzést általános- és középiskolai tanárok, teológusok részére, valamint szakembereket képezzen olyan területeken, mint a pénzügy, informatika és a marketing. Abszolvenseink az elért szakmai és nyelvi tudásnak, valamint a kommunikációs készségeknek köszönhetően megállják a helyüket mind a szlovák, mind pedig a nemzetközi munkapiacon. Célunk az oktatás minőségének emelése a nemzeti oktatásügyben, és a társadalom értékeinek megtartása, ill. megszilárdítása. Küldetésünknek tekintjük az anyanyelvi oktatást, ehhez az egyetem három karán alap- és mesterfokon, valamint doktori iskolában kínálunk minőségi képzést. Az oktatás a 2004/2005-ös tanévben kezdődött, miután Szlovákia csatlakozott az Európai unióhoz. A SJE elsőként vezette be a bolognai folyamatban lefektetett háromciklusú képzési rendszert, mely az ún. kreditrendszeren alapszik. Az egyetemünkre jelentkező diákok száma évről évre nő. A felvételi eljárás a felsőoktatásról szóló 131/2002-es törvény 55 és 58 §-ai alapján az Akadémiai Információs Rendszerre épülve zajlik. A felvételi rendszer alapelvei – melyek minden karon egyformák – biztosítják a vizsgák objektivitását. Az egyetem jelenleg 2400 diákkal és mintegy 140 alkalmazottal büszkélkedhet. A képzés az egyes karok épületeiben, ill. a Konferenciaközpont előadótermeiben valósul meg. A karokon található számítógépes termek modern műszaki felszereltséggel büszkélkedhetnek. A hallgatók, ill. az oktatók tudományos munkájához kiváló hátteret biztosít a folyamatosan növekvő könyvállománnyal rendelkező Egyetemi Könyvtár. Az előadások és szemináriumok fáradalmait az Egyetemi Sportközpontban pihenheti ki mind diák, mind tanár. A nem komáromi lakhelyű diákok jelentkezhetnek a két kollégium valamelyikébe. A SJE hallgatóinak több, mint 50%-a kaphat szállást valamelyik diákszállóban, ami a legnagyobb arányt jelenti a hazai felsőoktatási intézmények között. A rendszeres étkeztetést a kollégiumban, ill. a Konferenciaközpontban található menza biztosítja. Honlapunkon megtalálsz minden tájékoztatást képzési kínálatunkról. Bízunk benne, hogy 2010 őszén immár Téged is selyés egyetemistaként üdvözölhetünk! |
| Módosítás dátuma: 2009. december 06. vasárnap, 10:33 |